Auktoriserad återförsäljare för Bell och Hitachi

Bell B60E 4x4

Tjänstevikt: 35 396 kg
Motoreffekt: 430 kW / 577 hk
Lastkapacitet: 55 000 kg / 35 kbm
Motor: Mercedes Benz (MTU) sexcylindrig dieselmotor med elektronisk insprutning, turbo med laddkylare
Transmission: Allison

Produktblad >

Dumpern med stort D

Med totalt 35 kubikmeter lastflak är detta den största dumpern i världen idag. Som en ramstyrd tipptruck kan Bell B60E transportera mer tonnage, till en lägre kostnad per ton! Vi har också valt att kalla den för en midjestyrd tipptruck – på grund av dess unika design. Kombinationen av fyrhjulsdrift, två axlar och stor nyttolast gör att vi tror att den kan passa många kunder. De största fördelarna jämfört med en traditionell tipptruck är kombinationen av smidighet och fyrhjulsdrift.

Företaget Bell Equipment, har en lång historia i branschen. De är välkända för en mängd olika produkter, men framför allt för att vara en av världens mest kända ”ramstyrda dumperspecialister”. Deras motto är ”Strong Reliable Machines, Strong Reliable Support” – och det råder ingen tvekan om att leverantören levererar.

Dumpern är den största i sortimentet från Bell Equipment. Lastflaket på 35 m3 kan bära upp till 60 ton last. Det gör den till den bästa dumpern i sin klass när det gäller att transportera så många ton som möjligt per liter diesel, vilket länge har varit Bells huvudfokus.

Den goda förarkomforten förstärks också av att dumpern har en så kallad ”Comfort Ride” både fram och bak. Ett dämpningssystem som bland annat jämnar ut frontramen så att den står rakt. En annan stor fördel med Bell B60E är att den styr i mitten – och därmed har en mycket liten svängradie. Fram- och bakaxeln följer samma spår och resultatet är tvåfaldigt: Du får väldigt lite däckslitage och vägen där den kör förstörs inte. Dumpern har dessutom både 4-hjulsdrift och våtbromsar på alla fyra hjulen och kan därför användas på både bra och sämre anläggningsvägar.

Den behåller alla traditionella säkerhets- och produktivitetsfunktioner, samtidigt som den ger den perfekta terrängkörningsupplevelsen som en icke-ADT-lösning kan matcha.

B60E har tagits emot väl på marknaden. Dumpern ger hög produktivitet i svår terräng där andra maskiner inte fungerar optimalt. Dessutom har den enkelt underhåll och låga driftskostnader.

Relaterade produkter

Skicka en förfrågan här

Vilken maskin passar dig?

Är du osäker på vilken maskin som passar dig och ditt uppdrag?
Kontakta våra kunniga säljare för experthjälp!

Delvator & Hitachi

Delvator AB är svensk auktoriserad återförsäljare av Hitachi Construction Machinery Europe och erbjuder hela Hitachis produktutbud av entreprenad- och gruvdriftsmaskiner.