Auktoriserad återförsäljare för Bell och Hitachi

Text: Mats Jansson, reportage från vår kundtidning Grävlingen. Foto Amalia Enulf

Utsidan räknas

Precis som komforten i hytten har maskinernas yttre blivit en allt viktigare (och roligare) fråga för Hitachi-ägarna. Vi besökte Henric Hartler och och hans unika bandgrävare  ZX135US-7

Hur viktigt är det att sätta en personlig prägel på maskinen?
– Det här är min första fabriksnya maskin och det kändes väldigt roligt att få den precis som jag vill ha den. Min bror, som brukar foliera sina
traktorer, inspirerade mig att foliera min nya grävare. Tillsammans med en reklambyrå i Skurup hittade jag ett mönster som blev riktigt bra och en orange färg som ligger så nära Hitachis orange man kan komma. Det blev snyggare än jag trodde och till en tredjedel av priset för att lägga en klarlack. En stor fördel med folien är också att nästa ägare bara kan riva av den om de inte vill ha den kvar.

Vad har du mer gjortmed den?
– Jag har silvriga MittX-bågar på sidan och på taket plus solfilter på rutorna som både är snygga och praktiska. Jag har fått en del kommentarer för mina dubbla kromade avgasrör som min bror har tillverkat. Jag valde också en komfortstol i hytten med bland annat ventilation och sidostöd för höft och rygg. Annars har jag tiltrotator med OilQuicks fullautomatiska fäste, ett GPS-grävsystem från L5 och en dragkrok så att jag kan koppla på en vagn.

Var det självklart att välja Hitachi igen?
– Det här är min tredje 135:a så valet var ganska lätt även om jag jämförde priset med en annan tillverkare. Serie 7 har dessutom större hytt och bättre komfort än de tidigare och är en riktigt modern maskin. Vidare är det bara Hitachi som har maskiner i den här storleken som är Steg V-kompatibla där det inte finns något behov av AdBlue vilket är skönt.

Se fler referenser

Grävlingen

Läs och prenumerera gratis

I vår egen kundtidning Grävlingen kan du läsa om andra Hitachi-ägares vardag, få nyheter om våra maskiner och vad som händer hos oss på Delvator – och mycket mer. Läs den på webben här, eller skaffa en gratis prenumeration så får du nästa nummer direkt i din brevlåda.