Svenska Maskinmässan i Stockholm!

Du är givetvis inbjuden till vår monter! Välkommen till Solvalla 30 maj – 1 juni.

Auktoriserad återförsäljare för Bell och Hitachi

Medvind från start för Niroc Solutions

Örnsköldsviksborna Ronnie Andersson och Nicklas Holmgren gick samman, startade eget och satsade på en Hitachi ZX250LC-6 som första egna maskin och de har fått en kanonstart.

Första stora projektet igång

Niroc Solutions AB startade hösten 2017 och första stora projektet är underentreprenad och arbetsledning vid ett stort vindkraftsprojekt i Jämtland. 56 vindkraftverk ska driftsättas inom två år och Niroc är en av många entreprenörer som svarar för att bygga upp infrastrukturen för vindkraftparken: vägar, kabelgrävningar och markarbeten för vindkraftfundamenten.

Maskinresurer och projektledning

Utöver den egna maskinen har Niroc hyrt in ytterligare maskiner och F-skattande personal för att klara av sin del av uppdraget. Våren 2018 var tre grävare och en hjullastare i drift.

– Vår affärsidé är att erbjuda maskinresurser tillsammans med en sammanhållande ledningsfunktion vid projekt av det här slaget, berättar Ronnie Andersson och Nicklas Holmgren.

Kanonstart i het bransch

På det sättet har de prickat in precis de behov som finns i det första projektet de engagerats i. Nu har Ronnie ett sammanhållande ansvar under anläggningsarbetena och Nicklas kör den nya ZX250:n.

– Vi har verkligen fått en kanonstart för vårt företag. Nu ska vi vara verksamma i det här projektet i över ett år. Båda tror starkt på att vindkraftanläggning har bestående behov av resurser.

– Detta är en het bransch som har ett enormt sug efter kompetenta entreprenörer och effektiva maskiner.

Nöjda med Hitachi

När det gäller den nya Hitachimaskinen som levererats av Delvator i Härnösand är de nöjda:

– Jag har alltid tyckt om Hitachis maskiner. Hydrauliken gör dem lätta att köra och vi ser redan nu att en sådan här Serie 6-maskin har en mycket låg bränsleförbrukning, säger Nicklas Holmgren.

Läs mer om Hitachi ZX250LC-6 ›

FAKTA ZX250LC-6

ZX250LC-6 är Hitachis 28-tons bandgrävare. Den har den senaste motortekniken som lever upp till EU:s miljökrav enligt Steg 4, utan behov av partikelfilter. Maskinen har tre hydraulpumpar med TRIAS II-teknik.

Maskinen finns också i LCN-version, dvs med smalare undervagn, respektive i en version med trippelbom.

Maskinvikt: 25 700 kg – 28 100 kilo.

Motor: 4-cylindrig Isuzu AQ-4HK1X, 5,2 liter

Motoreffekt: 140 kW (188 hk)

Max vridmoment: 676 Nm vid 1 600 rpm

Arbetshydraulik: TRIAS II med tre hydraulpumpar.

Skopstorlek: 1 400 liter

Se fler referenser

Grävlingen

Läs och prenumerera gratis

I vår egen kundtidning Grävlingen kan du läsa om andra Hitachi-ägares vardag, få nyheter om våra maskiner och vad som händer hos oss på Delvator – och mycket mer. Läs den på webben här, eller skaffa en gratis prenumeration så får du nästa nummer direkt i din brevlåda.