Auktoriserad återförsäljare för Bell och Hitachi

Reportage från vår kundtidning Grävlingen.

KM Schakt köper sin första hjulgrävare från Hitachi

– Vi gillar Hitachi ZX155W-7 eftersom den är kompakt och utformad med kort svängradie så att vi kan arbeta på trånga platser.

Det familjeägda byggföretaget KM Schakt har köpt sin första nya hjulgrävare från Hitachi via Delvator. Med köpet av sin nya ZX155W-7 utökar de sin nuvarande flotta till fler än tio maskiner, inklusive en begagnad Hitachi ZX210LC-3 bandgrävare.

Kjell Malmenstedt grundade KM Schakt år 1989 och äger nu företaget tillsammans med sina två söner Frederick och Philip. Entreprenören från Björklinge tog emot sin nya ZX155W-7 i juni 2023. Ett av de första uppdragen var ett projekt för att förbereda en tillbyggnad till en befintlig skola i Vendelsömalm söder om Stockholm. Det startade i december 2023 och beräknas vara klart i juni 2024.
– Det var några inledande problem med maskinen när den först anlände, säger Frederick. Men Delvator hjälpte oss att åtgärda dessa och vände
situationen snabbt. Nu är allt fint och vi är mycket nöjda med maskinen samt det stöd, reservdelar och service vi får från vår Hitachi-återförsäljare.
Den fungerar bra och har visat sig vara ett pålitligt förvärv.

Pålitligt rykte
– Vi beslutade att köpa ZX155W-7 på grund av den korta leveranstiden och det goda rykte som dels Hitachi har för sina hydraulsystem, dels det rykte Delvator har för sin service och support. Detta har visat sig stämma och vi skulle absolut överväga att köpa ytterligare en ny ZAXIS-7-grävare.

KM Schakt är specialiserade på jordflyttning, avlopp och infrastrukturarbeten samt grundarbeten för nya hus och andra byggnader. Föraren Johan Larsson har tre års erfarenhet från företaget och har varit ensam förare av hjulgrävaren sedan den anlände.
– På den här platsen utför vi arbetet med grundläggning, vatten och avlopp, förklarar han. ZX155W-7:ans mångsidighet gör att jag kan täcka de flesta uppgifter när det kommer till den här typen av projekt. Jag kan gräva diken, lasta och lossa vår släpvagn och de lastbilar som kommer till
platsen. Dessutom flyttar jag material för de andra maskinerna att använda samt för mitt eget arbete.

Johan har en medförare i form av Zixten, en ettårig beagle. Hans trogna följeslagare har följt med honom till arbetet sedan han var åtta veckor gammal och tycker om att sitta på sin plattform bakom Johans säte i hytten.
– Hytten passar mig mycket bra, tillägger Johan. Den är lätt att komma åt och mycket bekväm. Jag har inga problem att arbeta med maskinen under lång tid. Jag är nöjd med den lilla ratten, som ger mig utmärkt sikt kompletterat av kamerasystemet.
– Jag gillar Hitachi ZX155W-7 eftersom den är kompakt och utformad med kort svängradie så att  jag kan arbeta på trånga platser. Om det är för trångt är även den långa räckvidden mycket bra så att jag kan ta mig in i trånga utrymmen ändå. Totalt sett är maskinen stabil och utför allt som krävs av den väl.

KM schakt köper hjulgrävare från Hitachi

Grundat: 1989
Bas: i Björklinge, 2 mil norr om Uppsala.
Utför bl a: husgrunder, avloppsanläggningar, markarbeten, rivningar,
sprängningsarbeten, grundisoleringar och snöröjning

Se fler referenser

Grävlingen

Läs och prenumerera gratis

I vår egen kundtidning Grävlingen kan du läsa om andra Hitachi-ägares vardag, få nyheter om våra maskiner och vad som händer hos oss på Delvator – och mycket mer. Läs den på webben här, eller skaffa en gratis prenumeration så får du nästa nummer direkt i din brevlåda.