Svenska Maskinmässan i Stockholm!

Du är givetvis inbjuden till vår monter! Välkommen till Solvalla 30 maj – 1 juni.

Auktoriserad återförsäljare för Bell och Hitachi

TEXT: KARIN WANDRELL, reportage från vår kundtidning Grävlingen

En Rolls Royce bland maskiner

Mikael Hansson på Mikaels Grävtjänst i Brastad, köpte sin första Hitachi-maskin 1989. Det senaste tillskottet är hjullastaren Hitachi ZW75-6 och han kunde inte vara mer nöjd.

Mikaels Grävtjänst har funnits i 35 år och jobbar med grävning, schakt och transport. Dessutom utför dedränering, avloppsanläggningar, sprängningsarbeten, vägbyggen, dikning och stubbfräsning. Företaget har 19 anställda och uppdragen sträcker sig från Göteborg till Strömstad.
– Det är full fart, konstaterar Mikael Hansson som bara under det senaste halvåret har investerat i fem nya maskiner från Hitachi. Vi förnyar oss så gott det går för att kunna hålla hög service gentemot våra kunder.

Mikael Hansson tycker att Hitachi har många fördelar jämfört med andra märken på marknaden, framför allt kvalitetsmässigt.
– Allt är genomtänkt och vi får dessutom väldigt bra service via Delvators servicelämnare på Landvetter Motor & Maskin i Göteborg. Det är helt enkelt en Rolls Royce när det
kommer till maskiner.

Hitachis nya kompakta hjullastare ZW75-6, nu även med steg V-motor, är mångsidig och erbjuder en bekväm arbetsmiljö samtidigt som den sätter en ny standard när det gäller tillförlitlighet. Tonvikten ligger på miljö, säkerhet, stabilitet och tålighet.
– Det är en bra servicemaskin, säger Mikael Hansson. Den är ”kortrumpad” vilket gör att den är smidig att jobba med. Den är väldigt skön komfortmässig med ergonomiskt
utformade reglage och instrument i förarhytten. Dessutom är sikten helt oöverträffad och den är lättkörd och tar sig fram bra.

Pendlande midja, diffspärr och hydrostatisk drift ger maskinen optimala förutsättningar för bästa dragförmåga. Kompakt vridstyv monobom ger bra räckvidd och har konstruerats med dubbla lyftcylindrar och kraftiga infästningar för tuffa tag. Lastdämpning, luftkonditionering och bygghöjd under 2,5 meter gör den ypperlig för servicearbete.
– Det är helt enkelt en jättebra maskin som jag är mycket nöjd med, säger Mikael Hansson.

Läs mer om Hitachi ZW75-6 ›

HITACHI ZW75-6

Monobom
Den unika konstruktionen av monobom ger föraren ostörd överblick, hög lyfthöjd samtidigt som den kraftiga konstruktionen och dess infästning tillsammans med dubbla lyftcylindrar ger imponerade vridstyvhet.

Hytten
ZW75-6 hjälper dig att vara produktiv genom att erbjuda en kombination av sikt, komfort och prestanda. Lastarmsdämpning, luftkonditionering, pendlande midja, diff.spärr och handgas är exempel på bidragande standardutrustning.

Se fler referenser

Grävlingen

Läs och prenumerera gratis

I vår egen kundtidning Grävlingen kan du läsa om andra Hitachi-ägares vardag, få nyheter om våra maskiner och vad som händer hos oss på Delvator – och mycket mer. Läs den på webben här, eller skaffa en gratis prenumeration så får du nästa nummer direkt i din brevlåda.